Carros de roc

8 dies (Versió integral) / 4 dies (Versió a mida)

La gran travessa Vertical al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Duració

8 o 4 dies

Dificultat técnica

3/3

Dificultat física

3/3

Màxim participants

2 persones

Sobre la travessa

A continuació describim la Versió integral Carros de Roc que segueix la gran part de la ruta original de la Carros de Roc que van seguir els seus ideòlegs.

La Versió a mida Carros de Roc es divideix en dues parts de 4 dies on pots completar la ruta quan millor et convingui, durant el mateix any o en anys posteriors. Proposem 2 parts de 4 dies, la primera escalant i caminant per la zona nord del Parc i la segona per la zona Sud. 

Un cop fet el contacte amb el guia, aquest proposarà múltiples opcions d’escalada per adaptar la ruta al nivell tècnic i físic dels participants amb l’intenció de disfrutar en tot moment d’aquest itinerari magnífic, ple de variants per tots els gustos.

Previous
Next

Preu

8 DIES: 1 CLIENT 2.950 €
2 CLIENTS 1.720€

4 DIES: 1 CLIENT 1.570 €
2 CLIENTS 950 €

Dates disponibles

Consultar

Inclou

Guia oficial Carros de foc UIAGM
(*) dies d’estada en refugis d’alta muntanya en règim de mitja pensió (opcional afegir PÍCNIC + 65€)
Assegurança de muntanya
Forfet oficial de Carros de Foc
Jaqueta tecnica oficial Carros de Roc
Assessorament tècnic abans i durant la travessa

No inclou

Transport a l’inici de la travessa.
Consums extres en els refugis fora del règim contractat

Programa

Dia 1

REFUGI RESTANCA – REFUGI VENTOSA I CALVELL

Drac de Tumeneia (cara oest) / Vía del Gran Diedre (220 m, V/V+)

Desnivell +

+1052 m.

Desnivell -

-879 m.

Duració

8 H Aprox.

Primera ascensió: 13 y 14 de julio de 1980. Joan Granizo y David Betrán.

Vía imprescindible que ofreix un recorregut llogic per  accedir al seguent refugi.

Aproximació: sortim del refugi de la Restanca per el sender traçat que condueix al estany de Mar. Des d’allí direcció  a la brecha Peyta ens conduirem fins al peu de la esbelta paret del Drac de Tumeneia itinerari d’aproximació autèntic i gens transitat

Temps: de 2 h a 2 h 30 min.

La vía: el Gran Diedre. L’itinerari és el més evident, un gran diedre que divideix la paret en dos i que crida molt l’atenció. La roca és excel·lent, els llargs verticals i les reunions còmodes. Dificultat de V / V + mantingut. Reunions equipades amb parabolts.

Temps: de 2 h 30 min a 3 h.

Descens: Ja a la vessant de Ventosa per camí mes o menys marcat ens conduirem cap al refugi atravessant els magnífics llacs de Tumeneya.

Temps: de 2 h a 2 h 30. Fins al refugi de Ventosa

Dia 2

REFUGI VENTOSA I CALVELL – REFUGI ESTANY LLONG

Crestes Barrades – Punta de la Solitud (2.925 m) (cara NE) / Esperó de Rongbuk (400m, V)

Desnivell +

+1046 m.

Desnivell -

-1256 m.

Duració

10 H Aprox.

Primera ascensió: 1 d’agost de 1986. Jordi Canals i Miquel Sànchez.

Aproximació: seguim el camí que es dirigeix ​​a la punta Alta per un sender molt ben marcat fins a l’estany de la Roca, a partir d’Aquí s’inicia l’aventura sortint dels camins balizats fins al peu de via. Un esperó imponent en un entorn salvatge s’erigeix davant nostre. La Punta Solitud. Temps: d’1 h 30 min a 2 h.

La via: consta de dues parts molt diferenciades, els primers 200 m. són pròpiament d’esperó que empalmen amb 200 m més de pura cresta de baixa dificultat. L’itinerari comença en el punt més baix de l’esperó. Els primers llargs són fàcils, d’una roca excel·lent amb patates i vetes de quarç, la dificultat no supera el IV +. Escalant aquests llargs de roca excel·lent i de passos elegants arribes a la conclusió que l’estètica d’una via no sempre va relacionada amb la dificultat. Una via clàssica molt recomanable a més d’una escalada envoltada d’un gran ambient i solitud, on gaudeixes extraordinàriament.

Temps: de 2 h 30 min a 3 h.

Descens: Igual de salvatge i poc transitat que l’escalada. Des del cim seguim per la cresta fins al coll de Culieto, i des d’allà pujarem a un petit port situat entre el pic de Contraix i el de Serrader, de la collada saltarem cap al vessant N per arribar a l’estany de Contraix i continuarem pel marcat sender del circuit clàssic de la Carros de Foc fins al refugi de l’Estany Llong.

Temps: de 2 h 30 a 3 h.

A la zona hi ha un munt de vies interessants, Si el primer dia d’escalada s’ha fet llarg optarem per escalar a les Agulles de Travessany , via Cade de la 2na Agulla, itinerari mes ràpid, autèntic, de tall classic i escalada de plaer. Al acabar rependrem el camí cap a l’estany Llong.

Dia 3

REFUGI ESTANY LLONG – REFUGI COLOMINA

Agulles de Dellui / Via esperó Esmolat (275 m, V)

Desnivell +

+1052 m.

Desnivell -

-657 m.

Duració

8 H Aprox.

Escalar a les agulles de Dellui exigeix ​​molt poca variació de l’itinerari clàssic de Carros de Foc. Només ens desviarem uns 15 minuts de camí per situar-nos a la base de la paret i en el descens, en tan sols 20 minuts tornarem a estar en el camí original, una etapa lògicament rodona.

Primera ascensió: setembre de 1992. C. López, J. Vila i A. Soriano.

Aproximació: senzilla i evident. En poc temps ens situarem a peu de via direcció al coll de Dellui

Temps: d’1h a 1h 15 min.

La via: Esperó Esmolat és potser una de les vies més boniques de les clàssiques agulles de Dellui. Tot i que no ofereix una escalada vertical, l’itinerari, en tot moment enganxat a el perfil de la paret li dóna una espectacularitat notable. La roca, com és habitual a la zona és noble i sòlida i l’itinerari, lògic i evident. Amb un final de via aeri fácil i espectacular.

Temps: de 2 h a 2 h 30 min.

Descens: la baixada és evident i senzilla direcció al camí que condueix a la collada de Dellui i baixa fins al refugi Colomina.

Temps: de 2 h 30 a 3 h.

Dia 4

REFUGI COLOMINA – REFUGI JOSEP M. BLANC

Pic de Peguera (2.984 m) (cara NE) / Via Raiers (325 m, V +)

Desnivell +

+862 m.

Desnivell -

-959 m.

Duració

9 H Aprox.

Aquesta jornada no ofereix cap dubte, un cim imponent que frega els tres mil metres i amb una via com la Raiers es un objectiu en tota regla.

Primera ascensió: 18 de juny de 1986. Albert Cucó i Enric Lucas.

Aproximació: seguim el camí que condueix fàcilment a la collada de Peguera, i un cop som al coll, podrem observar l’itinerari de la via en la seva totalitat.

Temps: d’1 h 30 min a 1 h 45 min.

La via: la Raiers possiblement sigui una de les millors vies del circuit. Aquesta via ho té gairebé tot, bona roca, recorregut evident i elegant, dificultat mantinguda i més ascendeix a un dels cims més emblemàtics de la zona. 

Temps: de 3 h a 3 h 30 min.

Descens: desde el cim direcció cap al Refugi J.M Blanc

Temps: d’1h a 1h 30 min.

Dia 5

REFUGI JOSEP M. BLANC – REFUGI D’AMITGES

Pic de Sobremonestero (2.836 m) / Via Carros de Rock (225 m, V / V +)

Desnivell +

+862 m.

Desnivell -

-959 m.

Duració

9 H Aprox.

Aquesta jornada repetirem una via oberta pels primers escaladors i aperturistes que varen recorrer i idear la Carros de Roc com a ruta amb l’intenció d’afinar més en la fluïdesa del recorregut. D’aquesta manera no ens apartem de l’itinerari clàssic de Carros de Foc, que passa per la valleta Seca.

Primera ascensió: 12 de juliol 2009. Eloi Callado, Edu Sánchez, Araceli Segarra i Miquel Sànchez.

Aproximació: sortim del refugi seguint-la fins al coll de la Valleta Seca. Des del coll, baixem en direcció N i quan acaba la canal, a l’esquerra, ja podem veure l’objectiu, un evident i bonic esperó en forma de punta de fletxa.

Temps: d’1 h 30 min a 2 h.

La via: la nova via resulta interessant. Un itinerari evident i lògic. En resum, una via interessant per continuar de forma lògica la travessa.

Temps: de 2 h 30 min a 3 h.

Descens: des del cim, seguim la carena que ens porta novament a la collada de la Valleta Seca i des d’allà seguim el camí original de Carros de Foc, que passa pels peus dels Encantats fins al refugi Mallafré. Seguim cap al refugi d’amitges per la pista.

Temps: de 2 h 30 min a 3 h.

Dia 6

REFUGI AMITGES – REFUGI SABOREDO

Agulla Gran d’Amitges (2.665 m) (cara E) / Via El Diedre (130 m, IV +)

Desnivell +

+616 m.

Desnivell -

-700 m.

Duració

6 H Aprox.

La zona d’Amitges és sense cap dubte la que ofereix més possibilitats de tot el circuit per a l’escalada. L’elecció dels itineraris es molt amplia i n’hi ha molts que no s’allunyen del camí direcció Saboredo. 

Primera ascensió: 1975. René i Marise Lafranque i P. Yvon Kiss.

Aproximació: seguim el camí que porta a la collada d’Amitges. Des d’allà és evident arribar a peu de via.

Temps: de 45 min a 1 h.

La via: el Diedre és la gran clàssica de les agulles d’Amitges. Un diedre perfecte que porta al cim principal d’una forma molt elegant. La roca és esplèndida en tot moment i l’escalada flueix amb tanta naturalitat com caminar. 

Temps: d’1 h 30 min a 2 h.

Descens: baixem a peu cap a l’oest. Seguim les fites entre blocs i arribem al camí principal que puja a el port de Ratera. Des del port seguim les marques fins al refugi de Saboredo.

Temps: d’1 h 45 min a 2 h.

Dia 7

REFUGI SABOREDO – COLOMERS

Desnivell +

+616 m.

Desnivell -

-700 m.

Duració

7 H Aprox.

La zona de Saboredo i Colomers ofereixen una gran varietat de sectors per a la pràctica de l’escalada classica i esportiva. Estem a punt de finalitzar la ruta i per tant podem emprar el dia per fer escalada esportiva per l’entorn o la cresta Sud del Sendrosa per accedir al coll del mateix nom direcció Colomers. 

Aproximació: sortim del refugi Saboredo direcció Colomers seguint el cami del Ratera de Colomers.

Temps: 1 h 30min.

La via: L’aresta Sud del Sendrosa es una aresta fàcil i estètica que agafem direcció el port de ratera de Colomers i separa el circ de Saboredo amb el de Colomers.

Temps: de 2 h a 2 h 30 min.

Descens: baixem en direcció N, seguim baixant fins arribar novament a el GR 11 i el seguim fins a Colomers.

Temps: d’1 h 45 min a 2 h 15 min.

Dia 8

REFUGI COLOMERS – REFUGI DE RESTANCA

Agulles de les Mangades (cara S) / Via El meravellós món dels Pax (135 m, 6b)

Desnivell +

+765 m.

Desnivell -

-1420 m.

Duració

8 H Aprox.

La zona de Colomers ofereix també una gran varietat de sectors per a la pràctica de l’escalada, a part de bones plaques per a la pràctica de l’esportiva. Hi ha parets repartides per tot el circ de Colomers ideals per als amants de l’escalada clàssica, però aquestes possibilitats ens aparten una mica de l’itinerari lògic de la nostra travessa. Per això triem una via a l’altre costat del port de Caldes. Com sempre, en funció del nivel físic del grup , el guía adaptara i proposarà l’activitat mes adient per aquest día.

Primera ascensió: 5 de setembre de 1993. Xavi Lamas, A. Vilaseca, Mònica Ruiz i Miquel Sànchez.

Aproximació: sortim de el refugi de Colomers seguint les marques de GR 11, pujem el port de Caldes, i des d’allà ja es fa visible l’esvelta silueta de les agulles de Mangades. 

Temps: d’1 h 30 min a 2 h.

La via: el meravellós món dels Pax és, amb diferència, la millor via de placa de la zona. Només tres llargs, però absolutament imprescindibles. Una via per gaudir, amb l’únic inconvenient de quedar-se sempre amb la sensació de voler més.

Temps: de 2 h a 2 h 30 min.

Descens: baixem en direcció N, envoltem l’agulla i una canal d’herba que ens torna a la via, seguim baixant fins arribar novament a el GR 11 i el seguim fins a la Restanca per tancar el circuit.

Temps: d’1 h 45 min a 2 h 15 min.

Imatges cedides per Araceli Segarra

Informació addicional

MATERIAL NECESSARI
 • Motxilla 25-30 litres
 • Sabatilles de muntanya impermeables
 • Roba tècnica: Mitjons. Pantalons curts i llargs lleugers tipus trekking.
 • Samarreta tèrmica (primera capa). Una de recanvi.
 • Forro polar o similar (segona capa). Jaqueta de primaloft o plomes lleugera i fina.
 • Jaqueta tipus Gore-Tex (tercera capa). Gorra per al sol. Ulleres de sol.
 • Frontal (piles de recanvi).
 • Sacllençol i tovallola petita i lleugera.
 • Ampolla o bossa d’aigua tipus Camelback mínim 1 litre.
 • Crema solar i protecció labial.
 • Bastonstelescòpics
 • Arnes
 • Casc
 • Peus de gat
LLOC I HORA DE TROBADA

El dia anterior a l’inici de l’activitat el guía us trucara i quedareu a la Vall d’Aran per fer una revisió del material i es farà el brieffing de la setmana.

Allí es decidirá l’hora de trobada del día seguent.

Tens algun dubte?