Carros de foc

4 dies / 3 nits

La mítica travessa del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Duració

4 dies

Dificultat técnica

2/3

Dificultat física

3/3

Màxim participants

10 persones
Des de Guies officials de Carros de Foc t’animem a descobrir aquesta espectacular alta ruta d’una manera mes rápida i exigent. Completarem la travessa completa en 4 dies i 3 nits enllaçant els 9 refugis d’alta muntanya.

Preu

Des de 425 €

Tens algun dubte?

Dates disponibles

Inclou

Guía oficial Carros de foc UIMLA/UIAGM 

3 dies d’estància en refugis d’alta muntanya en regim de mitja pensió ( opcional incloure el PICNIC + 45€)

Assegurança de muntanya

Forfet oficial de Carros de Foc

Samarreta oficial Carros de Foc

Assessorament tècnic abans i durant la travessa.

No inclou

Transport a l’inici de la travessa

Consums extres en els refugis fora del règim contractat

Sobre la travessa

Tot va començar l’estiu de 1987, quan alguns guardes de la zona d’una manera espontània van decidir donar la volta al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en un sol dia, només pretenien fer una simple visita de cortesia als altres
refugis. A aquesta primera visita van seguir unes altres i de la mateixa manera
espontània també va néixer el nom de Carros de Foc.
Van passant els anys aquesta travessa s’ha convertit en la gran clàssica del Pirineu, un lloc de visita obligada per a tots els amants de la muntanya.

Previous
Next

Programa

Dia 1

Parquing Pont deth Ressèc – Refugi Restanca 2.010 m. – Refugi Ventosa i Calvell 2.220 m. – Refugi d’Estany Llong 1.985 m.

Distància

19 km

Desnivell +

+1850 m.

Desnivell -

-1300 m.

Duració

8 - 12 H.

Ens trobarem amb el guia al poble d’Arties , farem la presentació i revisió de material. Pujarem al pàrquing Pont deth Ressèc i des d’allà iniciarem el primer dia de travessa. Pujarem al Refugi Restanca 2.010 m per seguidament arribar al Port de rius 2.475 m. Amb les espectaculars vistes dels Bessiberris i Punta alta arribarem després d’un bonic descens al Refugi Ventosa i Calvell 2.220 m . Començarem el llarg i espectacular ascens al Coll de Contraix 2.747 m, coll més alt de tota la ruta. Una vegada coronat, descens per acabar l’etapa fins al Refugi d’Estany Llong 1.985 m.

Dia 2

Refugi d’Estany Llong 1.985 m. – Refugi de Colomina 2.395 m. – Refugi Josep Maria Blanc 2.350 m.

Distància

18 km

Desnivell +

+1280 m.

Desnivell -

-950 m.

Duració

7-9 H

Començarem el dia pujant direcció les Agulles de Dellui, per tal de vorejar-les i arribar al Coll de Dellui 2.557 m. Amb les vistes del gran Estany Tort, baixarem direcció a la Vall Fosca abans d’arribar al Refugi de Colomina 2.395 m. En el trajecte trobarem les restes d’una vagoneta que va ser construïda a principis del segle XX amb el qual transportaven els materials per a les construccions hidroelèctriques. Després de menjar i agafar forces al refugi, pujarem al Coll de Saburó 2.667 m. Des d’aquí ja només ens faltarà baixar a l’increïble Estany Negre de Peguera i arribar al refugi Josep Maria Blanc 2.350 m on passarem la nit.

Dia 3

Refugi Josep Maria Blanc 2.350 m. – Refugi Mallafré 1.950 m. – Refugi de Amitges 2.380 m. – Refugi de Saboredo 2.310 m.

Distància

19,5 km

Desnivell +

+1100 m.

Desnivell -

-1275 m.

Duració

7-9 H

Sortirem per pujar el nostre primer objectiu, el Coll de Monestero 2.715 m. Després ens tocarà baixar l’increïble Vall de Monestero fins a arribar al Refugi Ernest Mallafre 1.950 m i al famós Estany de Sant Maurici. Deixant els Encantats enrrere començarem l’ultima pujada del dia. Visitare’m el Refugi d’Amitges 2.380 m i tot seguit arribarem al Pòrt de Ratèra 2.550 m. Ara amb les muntanyes de la Vall d’Aran de fons, farem la baixada final fins al nostre refugi d’avui, Refugi Saboredo 2.310 m.

Dia 4

Refugi de Saboredo 2.310 m. – Refugi Colomers 2.130 m. – Refugi Restanca 2.010 m. – Parquing Pont deth Ressèc

Distància

14 km

Desnivell +

+865 m.

Desnivell -

-1450 m.

Duració

6-8 H

Últim dia de la travessa, etapa més relaxada per tal d’arribar més tranquils al final de l’aventura. Sortirem per fer la ràpida ascensió al Coll de Sendrosa 2.451 m. Des del coll observarem el Circ de Colomers i la direcció on anirem després de la pròxima parada, Refugi de Colomers 2.130 m. Ja només ens faltarà pujar al Port de Calders 2.567 m on seguidament farem el Port de Rius 2.475 m. Des d’aquí desfem camí per tal d’arribar al Refugi de Restanca 2.010 m i acabar al pàrquing Pont deth Ressèc on finalitzarem la ruta.

Informació addicional

MATERIAL NECESSARI
  • Motxilla 25-35 litres
  • Botes o sabates de muntanya impermeables
  • Roba tècnica: Mitjons. Pantalons curts i llargs lleugers  tipus trekking. Samarreta tèrmica (primera capa). Una de recanvi. Forro polar o similar (segona capa). Jaqueta de primaloft o plomes lleugera i fina. Jaqueta tipus Gore-Tex (tercera capa). Gorra per al sol. Ulleres de sol.
  • Frontal (piles de recanvi).
  • Sac llençol i tovallola  petita i lleugera.
  • Ampolla o bossa d’aigua tipus Camelback mínim 1 litre.
  • Farmaciola i necesser personal.
  • Crema solar i protecció labial.
  • Càmera de fotos.
  • Bastons telescòpics
LLOC I HORA DE TROBADA

Ens trobarem amb el guia al poble de Arties, a les 7:00am. Des d’aquí organitzarem material i cotxes per a arribar al punt de sortida, Parquing Pont deth Ressèc.