Estada joves Carros de foc

7 dies

Estada per a joves on farem la Carros de Foc combinada amb jocs i activitats

Duració

7 dies

Dificultat técnica

1/3

Dificultat física

1/3

Màxim participants

14 persones

Estada de 7 dies per a joves on farem la Carros de Foc combinada amb jocs i activitats formatives a cada refugi per a que nostres joves muntanyencs gaudeixin al màxim de la muntanya, la companyia i dels coneixements del medi i seguretat en muntanya.

 Cada dia treballarem uns conceptes relacionats amb la muntanya, des de flora i fauna, orientació i lectura de mapes, astronomia de la zona i conceptes de seguretat com ràpels i tècniques de progressió. Tot això transmitent els valors per la natura i la muntanya i fent jocs i dinàmiques de grup per que ho gaudeixin al màxim.

Preu

Des de 790 €

Tens algun dubte?

Dates disponibles

Inclou

2 Guies oficials Carros de foc UIMLA/UIAGM

6 dies d’estada en refugis d’alta muntanya en règim de mitja pensió (opcional afegir PÍCNIC + 90€)

Assegurança  de muntanya

Forfet oficial de Carros de Foc

Samarreta oficial de Carros de Foc

Assessorament tècnic abans i durant la travessa.

No inclou

Transport a l’inici de la travessa

Consums extres en els refugis fora del règim contractat

Sobre la travessa

Tot va començar l’estiu de 1987, quan alguns guardes de la zona d’una manera espontània van decidir donar la volta al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en un sol dia, només pretenien fer una simple visita de cortesia als altres
refugis. A aquesta primera visita van seguir unes altres i de la mateixa manera
espontània també va néixer el nom de Carros de Foc.
Van passant els anys aquesta travessa s’ha convertit en la gran clàssica del Pirineu, un lloc de visita obligada per a tots els amants de la muntanya.

Previous
Next

Programa

Dia 1

Planell d’aiguestortes 1.850m – Refugi Estany Llong 1.985m – Refugi Colomina 2.420m

Distància

14 km

Desnivell +

+950 m.

Desnivell -

-480 m.

Duració

7 H

Ens trobarem amb el guia a la parada de taxis de la Vall de Boí, on agafarem un taxi 4×4 que ens portarà al lloc d’inici de la ruta el Planell d’Aiguestortes. Pujarem fins trobar el Refugi d’Estany Llong 1.985m. Continuarem remuntant direcció les Agulles de Delluí i coronarem el Coll de Delluí 2.557m. Baixarem fins trobar el carrilet, que son les restes d’una antiga vagoneta que transportava materials per les construccions hidroelèctriques a principis dels segle XX. Tot seguit trobarem el Refugi Colomina 2.420m on dormirem.

ACTIVITAT FORMATIVA

Orientació natural sense mapa ni brúixola

Ja des de primera hora del dia, coneixerem les tècniques per orientar-nos utilitzant el sol, la vegetació i els signes que ens proporcioni la natura. Un cop al refugi ho posarem en practica als volants de l’estany de Mar on podrem posar en comú totes les tècniques parlades.

Dia 2

Refugi Colomina 2.420m – Refugi Josep Maria Blanc 2.350m

Distància

8 km

Desnivell +

+500 m.

Desnivell -

-400 m.

Duració

6-7 H

Sortirem vorejant l’Estany de  Colomina i l’Estany de Mar per l’esquerra fins arribar al Pas de l’Ós. Desprès de pujar-ho arribarem a l’Estany de Saburó de Baix. Des de aquí ens quedarà fer la pujada al Coll de Saburó 2.667m. Al coll tindrem l’opció de pujar al Tuc de Saburó 2.905m. Tot seguit baixarem direcció l’Estany Negre per arribar al Refugi Josep Maria Blanc 2.350m.

ACTIVITAT FORMATIVA

Visita a les coves de la Vall de Peguera

Visitarem amb material proporcionat per el refugi (casc i frontals) les coves que comuniquen els llacs entre si i que fan servir per regular el nivell d’aigua. Explicarem com ho feien i la seva historia. 

Dia 3

Refugi Josep Maria Blanc 2.350m – Refugi Mallafré 1.950m – Refugi d’Amitges 2.380m

Distància

13 km

Desnivell +

+950 m.

Desnivell -

-900 m.

Duració

6-7 H

Comença el dia amb la pujada al Coll de Monastero 2.715m, aquí tindrem l’opció de pujar al cim de Monestero 2.877m o Peguera 2.982m. Baixada fins al Refugi Mallafré 1.950m, on tot seguit trobarem el famós Estany de Sant Maurici. Pujada final dins al Refugi d’Amitges 2.380m on acabarem el dia.

ACTIVITAT FORMATIVA

Funcionament del Refugi d’Amitges i tècniques d’escalada

Coneixerem la feina del guarda i quina gestió fa del refugi. Com arriba el menjar, la logística, la gestió de residus. Quin sistema de rescat tenen, quina formació cal tenir per treballar-hi… Veurem la vida dels treballadors de primera mà. Desprès aprofitarem per escalar al voltant i introduir aquest esport als joves.

Dia 4

Refugi d’Amitges 2.380m – Refugi Saboredo 2.310m – Refugi de Colomers 2.130m

Distància

12 km

Desnivell +

+600 m.

Desnivell -

-850 m.

Duració

6 H

Deixant les Agulles d’Amitges a la nostra dreta, remuntarem fins el Port de Ratera 2.550m. Des del coll tenim l’opció de pujar al Tuc de Ratera 2.862m. En aquest punt visualitzarem la Vall de Ruda i baixarem fins al Refugi de Saboredo 2.310m. Pujada final al espectacular Coll de Sendrosa 2.451m i descens fins al Circ de Colomers on trobarem el Refugi de Colomers 2.130m.

ACTIVITAT FORMATIVA

Orientació amb mapa i brúixola

Ara ja coneixem les tècniques per orientar-nos de manera autònoma per la muntanya sense cap material, dons ara toca complicar-ho una mica mes. Introduïm l’utilització del mapa i la brúixola. Practicarem l’orientació sobre el mapa, seguir un rumb i a identificar els cims propers amb el mapa.

Dia 5

Refugi de Colomers 2.130m – Cim de Montardo 2.833m – Refugi Restanca 2.010m

Distància

9 km

Desnivell +

+830 m.

Desnivell -

-960 m.

Duració

6-7 H

Avui ens endinsarem al gran Circ de Colomers, tot seguit començarem la pujada al Port de Caldes 2.567m. Farem el clàssic ascens al cim de Montardo 2.833m. Tot seguit baixada creuant el Port de Rius 2.475m fins arribar al Refugi Restanca 2.010m.

ACTIVITAT FORMATIVA

Astronomia local de la zona

El refugi de la Restanca es un lloc ideal per abans de dormir, dedicar-nos a conèixer que tenim sobre el nostre cap. Reconeixerem les constel·lacions i estrelles mes importants i aprendrem a orientar-nos fent-les servir.

Dia 6

Refugi Restanca 2.010m – Tuc des Monges 2.699m – Refugi Ventosa i Calvell 2.220m

Distància

8 km

Desnivell +

+800 m.

Desnivell -

-550 m.

Duració

6 H

Iniciem el dia pujant al Coll de Tumeneia 2.605m on tindrem unes grans vistes de l’objectiu de demà, el Coll de Contraix.  Farem una petita baixada per tot segut pujar al Tuc de Roques Negres 2.601m. Desprès de un petit descans amb grans vistes ens dirigirem al Refugi Ventosa i Calvell 2.220m.

ACTIVITAT FORMATIVA

Taller de ràpel

Coneixerem les diferents maneres de rapelar, amb material de seguretat proporcionat per el refugi. Tot això amb un ambient controlat i segur.

Dia 7

Refugi Ventosa i Calvell 2.220m – Refugi Estany Llong 1.985m – Planell d’Aigüestortes 1.850m

Distància

14 km

Desnivell +

+850 m.

Desnivell -

-1100 m.

Duració

7 H

Últim dia de travessa on ens trobarem amb el famós Coll de Contraix 2.747m, coll més alt de tota la travessa. Desprès començarem el descens fins al Refugi d’Estany Llong 1.985m. Un cop al refugi només ens quedara fer el cami de tornada al Planell d’Aiguestortes 1.850m on agafarem el taxi 4×4 de tornada fins Boí.

Informació addicional

MATERIAL NECESSARI
  • Motxilla 25-35 litres
  • Botes o sabates de muntanya impermeables
  • Roba tècnica: Mitjons. Pantaló curt y llarg lleuger tipus trekking. 2 Samarreta tècnica (primera capa).  Forro polar o similar (segona capa). Jaqueta de fibra o plomes lleugera. Jaqueta impermeable Gore-Tex (tercera capa). Gorra o visera. Ulleres de sol. Buff 
  • Frontal. 
  • Sac llençol i tovallola lleugera. 
  • Ampolla o bossa d’aigua Camelback mínim 1 litre. 
  • Farmaciola i necesser personal. 
  • Crema solar i protecció labial. 
  • Camara de fotos. 
  • Bastons
EDAT DELS PARTICIPANTS

Edat recomanable dels 12 a 18 anys.

*Fora d’aquesta edat podeu trucar-nos i valorem si es recomanable que la nena/nen pugi venir.

LLOC I HORA DE TROBADA

Ens trobarem amb el guia a la parada de Taxis 4×4 de Boí, a les 8:00 del matí.

Tens algun dubte?